top of page

Ders Çalışmaya Nasıl Başlarım ? Ders Çalışamıyorum...

Güncelleme tarihi: 20 Oca

YKS (TYT AYT) KPSS LGS ALES DGS gibi sınavlarda ders çalışma ve bu derse nasıl başlayacağını bilmek çok önemlidir. Bu gün çalışma odamda bu konuya değiniyorum. Birçok öğrenci ders çalışamıyor, ders çalışma motivasyonu bulamıyor, özellikle 11. sınıfta veya 12. sınıfta, 8. sınıfta ders çalışmaya başlamak istiyor. Sen de neden ders çalışamıyorum ne yapmalıyım, eskisi gibi ders çalışamıyorum, ders çalışırken canım çok sıkılıyor, hangi derslerden başlamalıyım, ders nasıl çalışılır bilmiyorum, ders çalışmaya nasıl başlarım, ders çalışamıyorum, diyorsan bu yazı tam senlik.


  • Öğrencilere Özel 21 Günde Disiplin Kampı ile düzenli ders çalışmayı öğrenebilirsin 👇


Ders nasıl çalışılır
Ders Çalışmaya Nasıl Başlarım

KLASİK TAVSİYELER İÇERMEZ Ders çalışmaya başlamak için klasik tavsiyelere ihtiyacınız olmayabilir. Aksine, belki de yeni ve farklı bir bakış açısına ihtiyacınız var. İşte sizinle paylaşmak istediğim bazı öneriler: İnsanın odaklanma seçeneği çok azdır. Çoğu zaman, birçok şeye aynı anda odaklanmaya çalışıyoruz. Ancak, insanın odaklanma kapasitesi sınırlıdır. Dolayısıyla, dikkatimizi çok sayıda işe dağıtmak yerine, bir veya iki konuya odaklanmak daha verimli olabilir. Aynı anda fazla odak çok tehlikelidir. Çok sayıda işe aynı anda odaklanmak, hem dikkatimizi dağıtır hem de verimimizi düşürür. Aynı anda iki tavşanı kovalamak yerine, tek bir konuya odaklanmayı deneyin. Yanlış odak erteleme getirir. Yanlış odaklanma, ertelemeye ve verimsizliğe yol açabilir. Her şeyin mükemmel olmasını beklemek yerine, hedeflerimizi küçük ve bugün için belirlemeliyiz. Bu, işlerimizi daha kolay ve anlaşılır hale getirecektir.

DOĞRU VE TEK ODAK Doğru ve tek odak, en verimli çalışmayı sağlar. Denemeler, çalışma odanız, gelecek, saçlarınız, eski basım kitaplar, üniversite... Bunların hepsi odaklanmanız gereken konular olabilir. Ancak, bunların hepsine aynı anda odaklanmak yerine, bir veya iki konuya odaklanmayı deneyin.

SADECE BAŞLA Herhangi bir işe başlamanın en iyi yolu, sadece başlamaktır. Düşünmek yerine eyleme geçin. Hemen şu an başlayın. Herhangi bir yerden başlayın. Yeter ki başlayın. "Kervan yolda düzülür" derler, zamanla çalışmanız oturacak.

İZLEMEYİ BIRAKIN Harekete geçenleri veya geçmiş gibi yapanları izlemeyi bırakın. Onları gördükçe mükemmeli kovalarsınız. Sosyal medyada herkes her şeye odaklanıyor. Herkes mükemmel. Ancak, bu bir "Yalan Dünya". Gerçek dünya mükemmel değildir.

KENDİ DÜNYANI KUR Kendi dünyanızı kurun. Gerçek dünya mükemmel değildir. Kötü çalışın. Önemli olan tek şey ilerlemektir. Her gün bir basamak yukarı çıkarsanız, neler olabilir?


SAKIN SIFIR OLMA Dediklerimi yapmazsanız, eylemsiz kalacaksınız. Sadece özenerek insanlara bakacaksınız. Eylemsizlik eşittir sıfır. Ve sıfır, mutsuzluk, parasızlık ve kölelik demektir. Bu yüzden, harekete geçin ve ilerlemeye devam edin.


Bu konuyla ilgili YouTube kanalımızda çok güzel bir video var. Mutlaka izlemelisin 👇



1.097 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page